Salarisadministratie (uitbesteden)

Gepost op: 16 februari 2017

Uitbesteden van de salarisadministratie

Wat kan het uitbesteden van de salarisadministratie voor een bedrijf bieden? Hoe verlicht het de werkdruk? En: kan het kansen open gooien aangaande omzet, motivatie en groeikansen? Is het eigenlijk verstandig om de volledige salarisadministratie uit te besteden? Navraag bij Recura leverde veel informatie op over de voordelen.

Papierwerk

Ladingen papierwerk, boekhouding tot in de kleinste details. Data moeten juist zijn, gegevens van de werknemers kloppend. CAO's moeten overeenkomen met actuele regelgeving, de maandelijkse loonstroken dienen te worden gecontroleerd... Kopzorgen dus! Toch valt of staat een onderneming met een uitstekende administratie van salarissen. Of de ondernemer het leuk vindt of niet: papierwerk is er en administratieve activiteiten moeten ondernomen worden. Voor de werknemer binnen het bedrijf moet alles op orde zijn: op tijd, conform regelgeving, eventuele reiskosten vergoeding en advies. Zo weten zij waar ze aan toe zijn en kunnen ze lekker aan de slag.  Uiteraard wil een ondernemer zich vooral bezig houden met de facetten van de ondernemen: marketing, omzet, groei, werknemers, contacten en nieuwe ideëen boven tafel brengen. Ondernemen dus. Hoe kan een ondernemer er nou voor zorgen dat dit de kernfocus blijft van zijn onderneming? 

Bent u het type voor administratie?

De een heeft een passie voor boekhouding, de ander wil zich bezig houden met ondernemen. Of bent u een en-en persoon? Dat kan natuurlijk ook: ondernemen en de administratie bijhouden. Maar veel ondernemers vergeten liever de papieren rompslomp.  En daar komen bureau's om de hoek kijken die het hun werk hebben gemaakt om de administratie over te nemen. Zij vragen een vergoeding en houden de gehele salarisadministratie draaiende. Heeft u een contactpersoon bij de administratie, het hoofd van uw afdeling? Hij rapporteert over zaken en geeft antwoord op vragen. Tevens handelen zij alle vragen van de werknemers af. 

Besteed uw tijd aan andere dingen

Zo heeft u geen zorgen aan de papieren rompslop en kunt u doen waar u goed in bent: ondernemen. Het uitbesteden van de administratie kost wat, maar levert allicht wat op. De tijd die nu vrij is van papierwerk kan worden besteedt aan het bedrijf. Maar is het verstandig om als ondernemer alleen met ondernemen bezig te zijn? Is kennis van papierwerk, van boekhouding, van administratie niet vereist?

Risico

Dit is een risico. Heeft u werk uitbesteed en komt er een moment dat het bedrijf dat het werk voor u verricht, het loodje legt? Wat gebeurt er dan? Is er iemand die het overneemt, of komt alles, in één keer bij u terecht? Heeft u dan de kennis om de administratie alsnog te doen?  Een uitbestedingsbedrijf moet daarom idealiter een plan B zijn: zij voeren het werk uit maar u heeft al kennis van zaken. Mocht het fout gaan, kunt u in ieder geval overleven.

Delen

Recente artikelen


Archief

2017 2018 2019